pantherwoman.blogg.se

Välkommen till min blogg som i huvudsak handlar om mig, min vardag och mitt liv som fitnesstjej, sambo, lärarstuderande och världens största djurvän.

Parken Zoo

Kategori: Djur och natur

Debatten om Parken zoo har blivit väldigt stor. Åsikter från många som endast bildat sig en uppfattning om den versionen som journalisterna ger. Det man ska komma ihåg är att det är just deras version. Vi människor måste lära oss att bilda en egen uppfattning utifrån egna erfarenheter. Hur många av er har varit där och faktiskt sett att det är så här det går till? Hur många av er har lyssnat på allas eller iaf flera sidor av saken? Kritiskt tänkande är högst relevant i sådana här frågor. Att dessutom komma med personangrepp på de anställda pekar definitivt på okunskap och brist på argument och är dessutom anmälningsgrundande. Sådana påhopp hade fått vem som helst att säga saker som den attackerande vill höra, ett försvar och flyktbeteende, bara för att få komma därifrån. Det är rent biologiskt, inget konstigt. Jag anser inte heller att det jag såg var speciellt trevligt, riktigt otäckt faktiskt, men man måste lämna ett visst utrymme för att allt kanske inte är som man tror. Vad beträffar förvaringen av de döda djuren så ska man självklart även behandla lik med respekt och inte skända dem. De bör läggas i liksäckar (det är både billigt, hygieniskt och tar lite plats). De ska inte kastas huller om buller på varandra tills de kan avhämtas, men att förvara dem i ett kyl eller frysutrymme är Zoo:n inte ensamma om, flugljudet när de öppnar dörren till likkylen är förmodligen dit lagt efteråt för att skapa än ännu otäckare känsla hos tittaren. Att djur tillåts svälta ihjäl rakt upp och ner är också något att tänka över, det kan finnas en massa underliggande sjukdomar bakom som inte yttrar sig i första taget då många djur är bytes djur och försöker dölja att de är dåliga tills in i det sista. Tror ni helt ärligt att TV 4 inte har någon baktanke? Att få så många tittare som möjligt såklart! Människor älskar att klanka ner på andra, dra alla över en kant och bilda sig förutfattade meningar och media vet precis hur de ska forma programmen för att undermedvetet påverka våra åsikter. Som att hela tiden visa en kort sekvens ur likkylen där "all sanning" kommer fram är ju själva "cliffhangern", där uppdagas allt. Den delen har man ju givetvis lagt sist för att tittaren ska vara kvar genom hela programmet. Allt och alla ska behandlas med respekt och värdighet, men tänkt till en gång innan ni bildar åsikter om något som ni, om ni tänker efter, egentligen inte har en aning om.
Just saying....

Bloggtorka...Back on track!

Kategori: Skola och utbildning

Efter en långtids bloggtorka pga av en smått kaotisk och turbulent tid av olika skäl där inspirationen försvann tillsammans med mycket av energin och orken, allt gick åt till endast de nödvändigaste delarna för att orka med vardagen. Ett tag ville jag bara lägga mig ner och sova. När jag sedan vaknade skulle allt vara över och som vanligt igen. Men! Nu är man åter på banan. Dock med världens tryck i huvudet, balanssinnet är helt ur funktion, som att det skvalpar runt en massa stormande vågor i skallen, som gör att benen rör sig som i en berg och dalbana, skum känsla när allt ljud som kommer in stannar där. Ja ja läkartid på måndag. Det som inte dödar, härdar brukar man ju säga, så det är väl bara att stå ut Just nu så sitter jag i skolan med min fantastiska grupp och skriver b-uppsatsen, annorlunda sätt att jobba på men kul! Vårt arbete ska handla om barnkultur, att väcka intresse och läslust i grundskolan, men just nu så ser det mer ut som på bilden nedan.
Ungefär som det kaoset som pågår i mitt huvud. Spännande att se vad resultatet av detta blir under kvällens bröstpass. Träningen har jag försökt att hålla igång så gott som jag kunnat, förgäves har jag försökt att kämpa emot känslan att inte orka. Tillslut gav det med sig och härom dagen fick jag till ett riktigt bra benpass. Ikväll ska som sagt tuttarna få sig en omgång. To be continued...